Home

Biografie

                  

Michel Vrydag

« Michel VRYDAG, met zijn bas heeft ons duidelijk geleid naar de wereld van super jazz ; voor de begeleiding stukken is hij wel opgesteld ; zijn soli zijn levend en helder en, tegenstrijdig, hebben ze het ensemble vroolijk gemaakt ondanks de lage toon van de klank.sound » FD – Jazz For you – Jazz Concert Review 2019.

« Michel Vrydag, Bass bassist …maar is het een voldoende kwalificatie om deze virtuoos musicus te beschrijven ? Afkomstig van de belgische jazz vlak dient hij verbijsterende bas soli, geeft een ritmische samenhang aan het ensemble ; om te begrijpen wat ik onhandig met lelijke woorden beschrijf raad ik aan aandachtig te luisteren naar « New Sweet Home » die overigens een banjo virtuositeit stuk is dat de beste specialisten niet zouden afwijzen. Hier dus 15 adembenemende titels ; degene die instrumentale platen liefhebben mogen zich zonder risico wagen aan deze parel van bluegrass/newgrass made in Belgium. » D Guillot – The Bluegrass Times sept 2019.

« Eclectisch en verrassend » is het beste kenmerk van bassist-componist Michel Vrydag.

Hij was te beluisteren in vele jazz projecten met musici zoals Bram Weijters, Bo Vanderwerf, Fabian Fiorini, Stéphane Mercier,  Xavier Roge, Antoine Pierre, Bruno Grollet, Laurent Mercier, Bruno Castellucci, Pierre Bernard, Sabin Todorov, Lionnel Beuvens, Casimir Liberski, Tutu Poane, Toni Mora, Paolo Loveri, Dimitri Delvaux, Vincent Thékal, Alex Koo, Bert Cools, Stijn Cools, Eerik Bogaerts, Kris Durinckx en de meesten musici van zijn generatie.

Buiten het componeren en het aanvoeren van zijn eigen project « Mapping Roots » en gelijktijdig met zijn beroepsleven op jazz vlak, doet hij ook tournees en componeert hij met « Louvat Bros. »(Folk & World Music met de welke hij 3 album’s opnam ; ze wonnen de Liz Meyer Award 2012 die de meest vernieuwende Europese Bluegrass groep beloond.)
Bij gelegenheid speelt hij Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse muziek.
Hij is ook in samenwerking met Balakumar Paralinangam, slagwerker in carnatische muziek ( Zuid-Indië en Sri-Lanka ).
In 2013 begeleidde hij zanger Paul Di Anno ( eerste zanger van legendarische Iron Maiden groep) op zijn afscheid tournee in Frankrijk.
Hij speelt met Z-Band groep en maakt met hen een opname van 2 album’s.
Hij heeft ook gespeeld in België, in Europa ( Luxemburg, Spanje, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Bulgarije Groot-Britanje), verschillende malen in Canada en Verenigde Staten ; hij speelde ook in Koweit en in Indië waar hij samenwerkte met musici afkomstig van Kashmire, Rajasthan, Bengale, Siberië en Mongolië.
Die honderden concerten en prachtige menselijke experimenten hebben bijgedraagd om op merkwaardige wijze zijn muzikale en persoonlijke blik te verruimen.

www.michelvrydag.com